Tuesday, November 24, 2009

Pencuci yang bagus..

10 comments

CCleaner is a freeware system optimization, privacy and cleaning tool. It removes unused files from your system - allowing Windows to run faster and freeing up valuable hard disk space. It also cleans traces of your online activities such as your Internet history. Additionally it contains a fully featured registry cleaner. But the best part is that it's fast (normally taking less than a second to run) and contains NO Spyware or Adware! :)

Cleans the following:

  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
  • Safari
  • Windows - Recycle Bin, Recent Documents, Temporary files and Log files.
  • Registry cleaner
  • Third-party applications
  • 100% Spyware FREE
waaa dia cuci semua laaa... (virus x laa kene pakai antivirus).. kepada sesape yg selalu ngan tenet tu sesuai sgt laa sbb dia akan buang semua pekara2 yang boleh menyebabkan komputer korang harm (lembab) bila melayari internet contohnya spyware n addware lah .. chewahhhh...
sebelun nie aku ada.. tapi aku x try pakai.. sesusah je donload spyware laa.. anti malware laa.. buat banyak program je nak running.. pas nie x yah susah2.. donlod je kat link nie.. instal n running.. korang punye registry pun dia clean n fix balik.. cayalahhh.. try dulu baru tawww..

Note: best..best..


Friday, November 6, 2009

not me.. pleasee...

4 comments

not me.. pleasee.. i dont no anything..




and..


don't do it again!!..
remember.. dont trust anyone..


note: spekang laa pulak.. hahahaha

Friday, October 30, 2009

Feeling Stressed? - You are not Alone

0 comments


Lama betol aku x post entry aku neh.. x sangka plk sampai surat warning dari kengkawan yg perihatin.. nak2 dak kedengki yang aneh lagi pelik (ayu deathwish) tu.. huh!! bukan sengaja aku x humdate blog aku.. lepas raya aritu aku kene dok kat opis bos aku.. banyak keje yg aku kene settlekan di sana..

biasa laa ujung taon.. busy beb!!

note: busy ke wat2 busy?.. hahahaha

Monday, October 5, 2009

Anti virus yg mudah..

4 comments

Nama dia Combofix.. software antivirus yg paling mudah.. kekadang ader org tau je antivirus tp x tau nak pakai camne.. so kalau korang download combo fix nie.. dia scan n buang terus je virus, mallware dan spyware yg ader dlm komputer korang.. tapi kene ingat.. dia x der amaran dah.. buang terus je.. kalau ader virus kat system file, alamatnyer kene format balik laa komputer korang tu.. kebaikan dia.. dia x pilih.. semua yg ader dia buang.. keburukan dia, dia x detect kalau korang semua x run dia.. n satu lagi kene download dulu baru boleh run.. sbb dia kene pakai yg letest.. ianya amat bagus utk kecemasan... try laa..korang semua boleh download kat sini..

Note:Gua pun pakai..

Thursday, October 1, 2009

Kenangan Raya

2 comments

Kenangan raya nie aku x leh lupa laa sampai bila2.. citer nie dah lama.. masa aku sekolah rendah lg.. masa tu x kisah sgt pasai duit raye nie.. ade bg ade..x de x kisah nyer.. janji raya umah kawan2 sekolah.. lepas je semayang raya.. x sempat khutbah aku n the gang terus cabut balik.. janji kat balai raya kompol ramai2.. jalan kaki je.. dah semua cukup.. ngan baju barunyer sambil berbekalkan mercun masing2.. bermualalah berjalan dari rumah ke rumah.. masa tu kalau ader duit raya pun x banyak org bg.. 10sen, 20sen je.. kalau dapat singgit tu kira banyak laa tu.. jalan punya jalan.. berenti laa kat umah mmber tu..cm biasa laa..beri salam.. n tggu depan umah.. ade dgr org jawab salam kat belakang.. pintu depan tutup so kitaorg tggu laa kat depan umah dia sambil main mercun.. lm tggu nih.. bila nak bukak pintu nie.. last2 dengar laa suara dari dalam rumah.. "balik laa deme bebudok.. rumoh kome nie x der kueh"
Kitaorg pun dgn rela hati beredar dari rumah dia.. sampai je kat jalan besar.. kitaorg gelak bagai nak gila.. ader jugak org cmtu.. ader ke halau org soh balik...Slow2 kita org jalan umah jiran dia plk.. tgh haus nie.. beri laa salam.. pastu tuan rumah dia suh laa masuk.. n duduk kat sofa sambil makan kueh raya.. kebetulan anak tuan rumah tu member kitaorang.. tuan ru mah pun angkat laa air sirap.. tgh dahaga laa katakan.. tgk air sirap.. perkhh... x tahann... minum laa.. perkhhhh.. manis gillerrrrrrrr.... dah laa tgh haus, panas, tetiba plk minum air sirap manis sgt.. pening kepala.. rs cm mabuk plk.. pas tu terus balik.. x kuar dah.. esok sambung plk raye.. aduuu..


Note: sampai sekarang aku xpegi umah tu...

Tuesday, September 29, 2009

Luahan Melalui Lagu..

2 comments



Pernahkah kau bicara Tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali…
Pernahkah kau tak salah Tapi disalahkan
Tak diberi Kesempatan


reff:
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskanlah… teruskanlah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta

Kebutuhan mu

**doload mp3**


Versi karaoke...




Note: Teruskanlah dgn cara hidupmu

Sunday, September 27, 2009

Cari Jodoh..

5 comments


Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku


Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku


Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

**doload mp3**

Note: Memilih sgt.. ermm..

Thursday, September 17, 2009

Lagu Untuk Kengkawan Sebelom Raya..

0 comments






Oh...Dalam dunia
Oh...Kita raja
Oh...Jangan lupa
Oh...Jangan gila


Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila

Buat baik berpada-pada
Kata orang tua
Buat jahat jangan sekali
Engkau takkan rugi

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila

Buat baik berpada-pada
Kata orang tua
Buat jahat jangan sekali
Engkau tak akan rugi

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila


Note: Jangan sampai Gila taw.. yg dah gila tu.. ape bleh buek..
1 comments



Kad Raya n duit raya dari Ayu DeathWish
Terima kasih Ayuberutalbloodemodark..
Berutal.. tapi bila pakai baju kurung.. ilang terus berutal
hahahahaha.. jd ayuwanitamelayuterakhir..
comel je.. hahahaha dulik..
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin.. errr..errr..
Balik Johor bawak kete leklok.. moga selamat sampai..




Kad Raya Dari por
Terima kasih por.. nanti kirim ketupat daun palas kelantan ekk.. gua nak.
gua nak datang umah lu.. tapi jem sgt laa.. lu pos je laa..
Selamat Hari Raya Aidilfitri por..
p/s: doh2 laa main mercub ttupat nyo.. bue bbudok pulok..





kad raya dari adik Maisara..comelnyer diaa.. hihi
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. raya nie jgn main mercun taw..
kumpul duit raya banyak2 taw.. pastu belanja abg..



Kad raya dari dazz ucuk
dazz.. megi goreng sy jgn lupa taw.. pastu sedia wit raya sekali
x kan tetamu nk bg tuan umah plk kann.. hihihi..




Kad raya dari makcuu
Terima Kasih Makcuu sbb bg kat raya kat kung.. moga makcuu hepi sokmo
Sepanjang Hari Raya..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..



kat raya dari she
Selamat Hari Raya she.. moga ko heppy selalu..



kad raya dari dot2
terima kasih dot2 yg misteri.. semoga ko heppy selalu..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..


kad raya dari Aty-jb
Terima kasih Aty.. ko mmg mmbr yg baik.. moga ko hepi selalu
di hari raya nie..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Berhati-hati dijalan raya..ikut tepi je ok..



Note: Terima kasih kekawan

Wednesday, September 16, 2009

Kad raya dari Sakakun

0 comments

Kad raya dari bro Sakakun.. tq broo... balik kg jalan leklok.. don't driff n drive ok.. Semoga selamat sampai ke rumah ngan selamat.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note: bee..rayo ni.. tok buak nasik belauk ko.. samba blace?..

Kad raya n Award dari Ieda

3 comments


Terima kasih ieda.. x pasal2 je dapat kad raya n award susah2 jer buat..anyway Selamat Hari Raya Aidilfitri.. semoga raya taon nie lebih happy dari taon depan. (maklumlaa sekarang dah berdua).
pesan kat 'abg' tu time balik kg tu jgn bawak laju2.. janji sampai je ekk.. hehehe
x kisah laa balik raya mn pun kann.. janji raya..
Selamat Hari Raya.

Note: Seronok kan raya taon nie

Tuesday, September 15, 2009

Kad raya dari Ummi-Hanie

2 comments

Kad raya Dari Ummi-Hanie..tq Ummi.. Raya taon nie balik mane? Anyway kung nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada ummi semoga ummi
happy berhariraya bersama 'org baru'
Selamat Hari Raya.

Note: Taon depan banyak laa ganti ekk..hihihi..

Kad raya dari Alya

1 comments

Kad raya dari Alya.. tq Alya.. raya nie x yah laa buat kueh lagi ekk.. kung harap alya beli jer laa.. kalau tak wat letih je buat.. Hangus kueh semperit cam taon lepas.. x yah laa susah2 yer.. banyak org jual kueh kat luar tu.. kawan2 kite pun ader yg bz semaca jer tu.. wat kueh laa tu.. order jer ngan diaorg hehehehehe...
Selamat Hari Raya Aidilfitri Alya.. semoga Alya hepi selalu disamping keluarga tersayang..


Note: kueh tunjuk kan ader hihihi...

Kad raya dari Peera

0 comments

Kad raya dari peera.. tq peera.. rayee nnt jeput dok mari umoh? dalam kad raye tu ade jeput.. tapi maca dok iklah jee.. alamat pong dok bagee.. nok g guane? dak pe laa.. kite jupe di tempak ora jua jegung tu doh lee.. kung tggu mu situ.. bawok g umoh peera.. nasi dagang ader dok? tapai pulut? peberet tuu kalu x der.. kung beli air kat 7-11 je laa.. Selamat Hari Raya Aidilfitri peera..

Note: Dok makang ikang bawok jamatang..

Monday, September 14, 2009

Kad raya dari Munger

0 comments

Kad raya dari munger..pandai munger nie wat kad raya.. nak mintak ilmu sikit bleh? tambah kueh raya sikit.. duit raya? x der? lemang? ketupat? rendang daging kijang ader taon nie? nak sikit boleh? mercun? x nak laa rugi je bako duit.. lagipun ko kan dah beso.. cukuplaa main bunga apinyer.. bg laa peluang kat ank sedara jugak.. ape2 pun munger.. di hari raya yg mulia ini aku nak mintak maaf kat ko andainya aku ader ter....ter..ter..tersalah ngan ko.. maklumlah aku nie manusia..(bukan Alien).. x boleh lari dari kesilapan n kadang2 aku sendiri x menyedarinya.. aku harap ko maafkan aku munger..Selamat hari Raya.. Maaf zahir err.. errr... Semoga Ko hepi sokmo munger..


Note: Jgn makan bebanyak taw nnt kuat o.ok..

Kad raya dari Pu3miss3

1 comments

Kad raya dari pu3miss3.. time kasih pu3miss3..
maafkan kesalahan aku kat ko ekk.. raya taon nie jgn main meriam buluh lagi taw..
mercun yg beli tu bg je kat adik2 atau anak sedara.. ko tu darah manis..
jangan buas lagi ok.. dah tua dah tuu..Moga ko hepi beraya taon nie ngan org tersayang.. cheeewahh.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note:Berdating ngan Beraya tu berbeza tau.. hehehe

Kad raya dari Tweety

1 comments

Kad raya dari Tweet.. cantik,simple.. pandai ko buat ekk.. Kueh raye banyak dah buat? bz semacam je.. Sempena raya nie aku mintak maaf kat ko Tweet.. maklumlaa kita nie manusia kann.. bukan boleh lepas dr kesilapan.. Aku harap ko maafkan aku.. Selamat Hari Raya Tweet..Harap raya nie ko hepi bersama keluarga ko.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note: Banyak laa duit raya taun nie hasil jual kueh raya.. hehehe

Kad raya dari Cik Yana

1 comments

Kad raye dari Cik Yana...Terima Kasih Cik Yana.. Semoga Cik Yana berbahagia di hari raya bersama keluarga tersayang.. Selamat Hari Raya Aidilfitri

Note:Tgh rajin wat kueh nie.. Kueh Tunjuk

Kad raya dari poi

0 comments

Kad Raya dari POI.. wooohhh.. X leh tgk lama2 kad raya nie.. geramnyer teramat..
anyway terima kasih poi.. maafkan segala kesalahan aku kat ko..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Moga Poi Heppy sokmo bersama org tersayang..

Note: Wak nasi ggapo rayo taon nie poi?

Kad raya dari Alimaz

0 comments

Wahhh kad raya lagi dari sahabat Bloggers.. AliMaz Seorang ibu kepada
keluarga besar..
anak dah 4 tu.. nnt balik kg jln elok2 yer kak..
semoga akak sekeluarga selamat sampai
Selamat hari Raya Aidilfitri..

note: Bunga api tu bg laa ank2 yg main.. mak ngan ayah plk yg lebih.. hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LeNgGaNgKaNgkuNg Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template