Friday, October 30, 2009

Feeling Stressed? - You are not Alone

0 comments


Lama betol aku x post entry aku neh.. x sangka plk sampai surat warning dari kengkawan yg perihatin.. nak2 dak kedengki yang aneh lagi pelik (ayu deathwish) tu.. huh!! bukan sengaja aku x humdate blog aku.. lepas raya aritu aku kene dok kat opis bos aku.. banyak keje yg aku kene settlekan di sana..

biasa laa ujung taon.. busy beb!!

note: busy ke wat2 busy?.. hahahaha

Monday, October 5, 2009

Anti virus yg mudah..

4 comments

Nama dia Combofix.. software antivirus yg paling mudah.. kekadang ader org tau je antivirus tp x tau nak pakai camne.. so kalau korang download combo fix nie.. dia scan n buang terus je virus, mallware dan spyware yg ader dlm komputer korang.. tapi kene ingat.. dia x der amaran dah.. buang terus je.. kalau ader virus kat system file, alamatnyer kene format balik laa komputer korang tu.. kebaikan dia.. dia x pilih.. semua yg ader dia buang.. keburukan dia, dia x detect kalau korang semua x run dia.. n satu lagi kene download dulu baru boleh run.. sbb dia kene pakai yg letest.. ianya amat bagus utk kecemasan... try laa..korang semua boleh download kat sini..

Note:Gua pun pakai..

Thursday, October 1, 2009

Kenangan Raya

2 comments

Kenangan raya nie aku x leh lupa laa sampai bila2.. citer nie dah lama.. masa aku sekolah rendah lg.. masa tu x kisah sgt pasai duit raye nie.. ade bg ade..x de x kisah nyer.. janji raya umah kawan2 sekolah.. lepas je semayang raya.. x sempat khutbah aku n the gang terus cabut balik.. janji kat balai raya kompol ramai2.. jalan kaki je.. dah semua cukup.. ngan baju barunyer sambil berbekalkan mercun masing2.. bermualalah berjalan dari rumah ke rumah.. masa tu kalau ader duit raya pun x banyak org bg.. 10sen, 20sen je.. kalau dapat singgit tu kira banyak laa tu.. jalan punya jalan.. berenti laa kat umah mmber tu..cm biasa laa..beri salam.. n tggu depan umah.. ade dgr org jawab salam kat belakang.. pintu depan tutup so kitaorg tggu laa kat depan umah dia sambil main mercun.. lm tggu nih.. bila nak bukak pintu nie.. last2 dengar laa suara dari dalam rumah.. "balik laa deme bebudok.. rumoh kome nie x der kueh"
Kitaorg pun dgn rela hati beredar dari rumah dia.. sampai je kat jalan besar.. kitaorg gelak bagai nak gila.. ader jugak org cmtu.. ader ke halau org soh balik...Slow2 kita org jalan umah jiran dia plk.. tgh haus nie.. beri laa salam.. pastu tuan rumah dia suh laa masuk.. n duduk kat sofa sambil makan kueh raya.. kebetulan anak tuan rumah tu member kitaorang.. tuan ru mah pun angkat laa air sirap.. tgh dahaga laa katakan.. tgk air sirap.. perkhh... x tahann... minum laa.. perkhhhh.. manis gillerrrrrrrr.... dah laa tgh haus, panas, tetiba plk minum air sirap manis sgt.. pening kepala.. rs cm mabuk plk.. pas tu terus balik.. x kuar dah.. esok sambung plk raye.. aduuu..


Note: sampai sekarang aku xpegi umah tu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LeNgGaNgKaNgkuNg Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template