Tuesday, September 29, 2009

Luahan Melalui Lagu..

2 comments



Pernahkah kau bicara Tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali…
Pernahkah kau tak salah Tapi disalahkan
Tak diberi Kesempatan


reff:
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskanlah… teruskanlah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta

Kebutuhan mu

**doload mp3**


Versi karaoke...




Note: Teruskanlah dgn cara hidupmu

Sunday, September 27, 2009

Cari Jodoh..

5 comments


Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku


Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku


Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

**doload mp3**

Note: Memilih sgt.. ermm..

Thursday, September 17, 2009

Lagu Untuk Kengkawan Sebelom Raya..

0 comments






Oh...Dalam dunia
Oh...Kita raja
Oh...Jangan lupa
Oh...Jangan gila


Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila

Buat baik berpada-pada
Kata orang tua
Buat jahat jangan sekali
Engkau takkan rugi

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila

Buat baik berpada-pada
Kata orang tua
Buat jahat jangan sekali
Engkau tak akan rugi

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sengsara
Ini hukum karma

Gila darjat
Gila nama
Gila kuasa
Gila harta
Semua gila


Note: Jangan sampai Gila taw.. yg dah gila tu.. ape bleh buek..
1 comments



Kad Raya n duit raya dari Ayu DeathWish
Terima kasih Ayuberutalbloodemodark..
Berutal.. tapi bila pakai baju kurung.. ilang terus berutal
hahahahaha.. jd ayuwanitamelayuterakhir..
comel je.. hahahaha dulik..
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin.. errr..errr..
Balik Johor bawak kete leklok.. moga selamat sampai..




Kad Raya Dari por
Terima kasih por.. nanti kirim ketupat daun palas kelantan ekk.. gua nak.
gua nak datang umah lu.. tapi jem sgt laa.. lu pos je laa..
Selamat Hari Raya Aidilfitri por..
p/s: doh2 laa main mercub ttupat nyo.. bue bbudok pulok..





kad raya dari adik Maisara..comelnyer diaa.. hihi
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. raya nie jgn main mercun taw..
kumpul duit raya banyak2 taw.. pastu belanja abg..



Kad raya dari dazz ucuk
dazz.. megi goreng sy jgn lupa taw.. pastu sedia wit raya sekali
x kan tetamu nk bg tuan umah plk kann.. hihihi..




Kad raya dari makcuu
Terima Kasih Makcuu sbb bg kat raya kat kung.. moga makcuu hepi sokmo
Sepanjang Hari Raya..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..



kat raya dari she
Selamat Hari Raya she.. moga ko heppy selalu..



kad raya dari dot2
terima kasih dot2 yg misteri.. semoga ko heppy selalu..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..


kad raya dari Aty-jb
Terima kasih Aty.. ko mmg mmbr yg baik.. moga ko hepi selalu
di hari raya nie..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Berhati-hati dijalan raya..ikut tepi je ok..



Note: Terima kasih kekawan

Wednesday, September 16, 2009

Kad raya dari Sakakun

0 comments

Kad raya dari bro Sakakun.. tq broo... balik kg jalan leklok.. don't driff n drive ok.. Semoga selamat sampai ke rumah ngan selamat.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note: bee..rayo ni.. tok buak nasik belauk ko.. samba blace?..

Kad raya n Award dari Ieda

3 comments


Terima kasih ieda.. x pasal2 je dapat kad raya n award susah2 jer buat..anyway Selamat Hari Raya Aidilfitri.. semoga raya taon nie lebih happy dari taon depan. (maklumlaa sekarang dah berdua).
pesan kat 'abg' tu time balik kg tu jgn bawak laju2.. janji sampai je ekk.. hehehe
x kisah laa balik raya mn pun kann.. janji raya..
Selamat Hari Raya.

Note: Seronok kan raya taon nie

Tuesday, September 15, 2009

Kad raya dari Ummi-Hanie

2 comments

Kad raya Dari Ummi-Hanie..tq Ummi.. Raya taon nie balik mane? Anyway kung nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada ummi semoga ummi
happy berhariraya bersama 'org baru'
Selamat Hari Raya.

Note: Taon depan banyak laa ganti ekk..hihihi..

Kad raya dari Alya

1 comments

Kad raya dari Alya.. tq Alya.. raya nie x yah laa buat kueh lagi ekk.. kung harap alya beli jer laa.. kalau tak wat letih je buat.. Hangus kueh semperit cam taon lepas.. x yah laa susah2 yer.. banyak org jual kueh kat luar tu.. kawan2 kite pun ader yg bz semaca jer tu.. wat kueh laa tu.. order jer ngan diaorg hehehehehe...
Selamat Hari Raya Aidilfitri Alya.. semoga Alya hepi selalu disamping keluarga tersayang..


Note: kueh tunjuk kan ader hihihi...

Kad raya dari Peera

0 comments

Kad raya dari peera.. tq peera.. rayee nnt jeput dok mari umoh? dalam kad raye tu ade jeput.. tapi maca dok iklah jee.. alamat pong dok bagee.. nok g guane? dak pe laa.. kite jupe di tempak ora jua jegung tu doh lee.. kung tggu mu situ.. bawok g umoh peera.. nasi dagang ader dok? tapai pulut? peberet tuu kalu x der.. kung beli air kat 7-11 je laa.. Selamat Hari Raya Aidilfitri peera..

Note: Dok makang ikang bawok jamatang..

Monday, September 14, 2009

Kad raya dari Munger

0 comments

Kad raya dari munger..pandai munger nie wat kad raya.. nak mintak ilmu sikit bleh? tambah kueh raya sikit.. duit raya? x der? lemang? ketupat? rendang daging kijang ader taon nie? nak sikit boleh? mercun? x nak laa rugi je bako duit.. lagipun ko kan dah beso.. cukuplaa main bunga apinyer.. bg laa peluang kat ank sedara jugak.. ape2 pun munger.. di hari raya yg mulia ini aku nak mintak maaf kat ko andainya aku ader ter....ter..ter..tersalah ngan ko.. maklumlah aku nie manusia..(bukan Alien).. x boleh lari dari kesilapan n kadang2 aku sendiri x menyedarinya.. aku harap ko maafkan aku munger..Selamat hari Raya.. Maaf zahir err.. errr... Semoga Ko hepi sokmo munger..


Note: Jgn makan bebanyak taw nnt kuat o.ok..

Kad raya dari Pu3miss3

1 comments

Kad raya dari pu3miss3.. time kasih pu3miss3..
maafkan kesalahan aku kat ko ekk.. raya taon nie jgn main meriam buluh lagi taw..
mercun yg beli tu bg je kat adik2 atau anak sedara.. ko tu darah manis..
jangan buas lagi ok.. dah tua dah tuu..Moga ko hepi beraya taon nie ngan org tersayang.. cheeewahh.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note:Berdating ngan Beraya tu berbeza tau.. hehehe

Kad raya dari Tweety

1 comments

Kad raya dari Tweet.. cantik,simple.. pandai ko buat ekk.. Kueh raye banyak dah buat? bz semacam je.. Sempena raya nie aku mintak maaf kat ko Tweet.. maklumlaa kita nie manusia kann.. bukan boleh lepas dr kesilapan.. Aku harap ko maafkan aku.. Selamat Hari Raya Tweet..Harap raya nie ko hepi bersama keluarga ko.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Note: Banyak laa duit raya taun nie hasil jual kueh raya.. hehehe

Kad raya dari Cik Yana

1 comments

Kad raye dari Cik Yana...Terima Kasih Cik Yana.. Semoga Cik Yana berbahagia di hari raya bersama keluarga tersayang.. Selamat Hari Raya Aidilfitri

Note:Tgh rajin wat kueh nie.. Kueh Tunjuk

Kad raya dari poi

0 comments

Kad Raya dari POI.. wooohhh.. X leh tgk lama2 kad raya nie.. geramnyer teramat..
anyway terima kasih poi.. maafkan segala kesalahan aku kat ko..
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Moga Poi Heppy sokmo bersama org tersayang..

Note: Wak nasi ggapo rayo taon nie poi?

Kad raya dari Alimaz

0 comments

Wahhh kad raya lagi dari sahabat Bloggers.. AliMaz Seorang ibu kepada
keluarga besar..
anak dah 4 tu.. nnt balik kg jln elok2 yer kak..
semoga akak sekeluarga selamat sampai
Selamat hari Raya Aidilfitri..

note: Bunga api tu bg laa ank2 yg main.. mak ngan ayah plk yg lebih.. hehehehe

kad Raya Dari Aku Untuk Semua...

5 comments


Dengan kesenpatan ini aku sekeping kad raya yang tak seberapa untuk aku mempersembahkan pada semua sahabat, semua follower dan sesiapa sahaja yang datang ke blog aku ini..
Ambiklah kad raya nie untuk di tempek di blog masing2..

Harapan aku andainya ada silap dan salah aku pada sahabat semua..
Dapatlah kiranya sahabat semua memaafkan aku..
sesungguhnya aku ini seorang manusia
yang tidak boleh lari dari kesilapan.. semoga kesilapan dan kesalahan
yang aku lakukan sebelum ini akan menjadi sempadan bagi aku untuk meneruskan kehidupan di akan datang... Aku juga memaafkan kesalahan korang
(kalau ade laa) seadanya.. 0-0... Dikesempatan ini juga aku ingin Mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Semoga Sahabat semua selamat sampai ketika pulang ke kampung dan selamat semula pulang bekerja...

maklumlah kereta banyak musim2 raya nie.. InsyaAllah..
Semoga Allah Menjauhkan Sahabat semua dari malapetaka..
Dan selamat berbahagia di Hari Raya..


Note: Jangan Main mercun.. Mercun tu bg kat aku.. biar aku habiskan..

Sunday, September 13, 2009

Kad raya dari Unknown

0 comments

wahhh.. dapat kad raya lagi.. kali nie dapat dari Unknown plk.. pandai Unknown buat anyway terima kasih Unknown.. selamat beraya di obesi Semoga berbahagia selalu.. Selamat hari raya..maaf zahir dan batin.. ampunkan kesalahan aku di hari yang mulia ini.. moga diberkati Allah.. Amin..



Note: Aku nyer kad raya bila nak post nie?.. heheheheh

Saturday, September 12, 2009

Kad raya dari puyu

0 comments



Wahh.. cantik gak kad raya dari Puyu nih... terima kasih Puyu...
pandai ko pilih.. kat kedai mana ko beli ekk..
anyway terima kasih jugak utk Puyu..
Selamat Hari Raya.. maafkan segala kesilapan aku pada ko..





Note: Baju raya x beli lagi nih...

Duit raye?

1 comments

Terima kasih laa pada Pu3miss3 kerana sudi bagi duit raya..
lamaaaaaaaaaaaaaaammaaa dah x dapat duit raya nih.. kalau dpt betol2 best gak.. satus tuuu.. anyway trima kasih sekali lagi utk Pu3miss3..

Note: Terima kasih Daun keladi

Thursday, September 10, 2009

4 award dari Nura Al Jubail

0 comments





wahhh.. banyak betol Nura dari Al jubail Arab Saudi buat award untuk follower dia.. mekasih Nura..

note: penghargaan buat kawan2 dia agaknya..

Wednesday, September 9, 2009

Lambaian Aidilfitri

1 comments


Suara takbir berkumandang
Membisik di hati
Sebak terasa di dada

Ku teringat kampung halaman

Di pagi indah aidilfitri
Yang mulia ini
Sayup jauh
dingatan
Ayah bonda sanak dan saudara

Jangan
sedih
Usahlah kau berduka
Melayan gundah di hati
Gema takbir menambat di jiwa

Aidilfitri
Disambut penuh gembira
Walaupun di perantauan
Bersyukurlah kepada Illahi

Ku terharu
Me
rindukan gurauan

Lambaian di desa
Ayah bonda sanak dan saudara

Ampun maaf
Ku pohonkan di angin lalu

Ampuni anakmu
Dari segala keringan dosa


Ayah dan ibu
Dengarilah rintihan ku
Di hari yang mulia
Aidilfitri penuh syahdu

Jangan sedih
Usahlah kau berduka
Melayan gundah di hati
Gema takbir menambat di jiwa


Ampun maaf
Ku pohonkan di angin lalu

Ampuni anakmu
Dari segala keringan dosa

Ayah dan ibu
Dengarilah rintihan ku

Di hari yang mulia
Aidilfitri penuh syahdu

**doload mp3**

note: Ayah..aku merinduimuu...

Thursday, September 3, 2009

Award

1 comments



Award ini aku dapat dari seorang gadiz yg agak berutal.. AyUdEaThWiSh..
rajin tol dia buat award yg cantik nie..
tq ayuu..


note: mekasaih daun keladi.. hehehehe

Bidadari Mimpi..

1 comments


Tiada kusangka dari semula
Hai... impian yang tak terduga
Ibarat fatamorgana diwaktu hari mendung
Wahai insan kau hanya dilahirkan


Siapakah yang tahu dihari nanti
Hai... pandanglah air menuris batu
Bukan laksana halilintar membelah gunung
Kita hanya harap kepadanya


Wahai Tuhanku
Semua indah milikMU
Ya... Tuhanku
Engkau ciptakan aku
Setangkai bunga langkas
Seolah aku bertemu dalam syurga


Nyatalah ini pemberianmu
Seorang kekasih bidadari mimpi
Nyatalah ini atas rahmatMU
Seorang teman yang sejati
Kerana bukti cinta kasih sayangMu
Hai... bidadari mimpi

Kerana bukti cinta kasih sayangMu
Hai... bidadari mimpi
Hai... bidadari mimpi
Hai... bidadari mimpi

**download Bidadari Mimpi mp3**
** download Pengasih mp3**

Note: Lagu iwan sebelom dia jion dandut.. best woo.. rugi dia jion dandut..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LeNgGaNgKaNgkuNg Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template