Thursday, August 27, 2009

AR-RA'D ayat: 11

0 comments


Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya.

Wednesday, August 26, 2009

Tak Bisa Memilihmu..

0 comments



Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….


Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya

note: Tak bisa.. ermm..

Award Lagi

2 comments


Dengan gaya pemalunyer aku menerima award ini dari biez.. time kasih biez.. semoga biez dimurahkan rezeki dan diberkati tuhan..



bieaz blog

Tuesday, August 25, 2009

Why We Use English For IT

0 comments

Why Malaysian Government insists on using English for math and science?

This is because the whole world uses the language as an information and/or technology language. How dangerous it will be if we try to use Bahasa, especially in school. See example below and translate.

"That server gives a plug and play service to the client using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client".


note: Bahasa Jiwa Bangsa

Thursday, August 20, 2009

To all my Friend

2 comments








note: Aku bukan maksum..

Ramadhan Al-Mubarak

2 comments


Ampun dan maaf dipinta kepada semua rakan-rakan.. sambutlah bulan Ramadhan dengan keberkatan dan keinsafan.. semoga Allah meletakkan rakan-rakan semua diantara orang-orang beriman.
Aminn...

Tuesday, August 18, 2009

Terharunyer dapat Award dari Poi

1 comments

Denge raso terharunyo kawe mengucapke terimo kasih pado kkasih kawe poi kerano sudi memberi kawe yg hino ini award yg come supo tue dio jugok.. inilah kali keduo kawe terimo award selamo kawe membino nnate namo belok nie.. tak lupo jugok pado nnate por kerano selamo bekwoh sempeno pemberie award dari poi pado kawe nie beliau telah banyok membantu ore-ore didapur sebagai pembasuh pingge. Walaupun mask hok demo pake tu dok gayo mask (kawe raso hok mek demo curik) tapi harak demo dok keno lah jankite sesemo babi hok takuk sangak looni. Tok lupo jugok kawe pado mek.. sebage tuke masok walaupun gedebe.. ike masin hok hangus tu ttp habis mmake di ore.. pado sue..jurumekak kawe.. walaupong demo makak ke kawe tapi hok pelik nyo dio gok hok come.. pado abe berah ngan yuyu sebaga penyambut tetamu, baju maskok berue demo tu meme kelah walaupong koyok te blake .. ppijah sebagai pengiring poi.. kok mano pong demo hok seksi skali haritu.. agoknyo por dok amik wat mast agoknyo.. walauapo2 pong terimo kasih laa bebanyok pado poi hok come tuh.. kawe sipe award hok demo buei nie dale grobok kaco..hiduk poi..


note: duyan kunyit x dok ko poi

Friday, August 14, 2009

Terlanjur Cinta

0 comments


Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan telah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan telah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan
Kau pertanyakan cintaku

Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta
Karna sekali cinta aku tetap cinta


note: Terlanjur Cinta plakk..

Ramadhan Al-Mubarak

0 comments

Monday, August 10, 2009

Award Untuk Semua...

6 comments

Assalamualaikum.. buat pertama kalinya aku membuat award untuk diberikan kepada kengkawan yang telah sudi datang menjenguk blog aku.. kalau aku boleh bagi goreng pisang dah lama aku bagi.. tapi apekan daya.. Award ini aku ciptakan adalaj untuk menghargai sokongan yg telah kengkawan semua berikan.. terima kasih semua.. Pada kengkawan yg datang singgah tu silalah amik yer.. jangan malu2.. hehehehehe..

note: Ambik..jangan x ambik.. letih aku buat taw.. x ambik siap korang (sambil cekak pinggang)

Thursday, August 6, 2009

Cara mudah Untuk Download lagu,Video dan aper sajer

1 comments

Assalamualaikum kengkawan yg budiman.. arini aku tetiba jer nak berkongsi ilmu dgn korang semua.. yang mana dah tau tu.. x pe lah.. aku cuma nak berkongsi dengan kengkawan yg belum tahu mcmmana nak Mendownload lagu,video, atau aper2 sajer yang korang nak.. mmg boleh kalau korang nak download dgn cara biasa.. tapi agak terhad laa sikit.. ader sesetengah jer yg boleh download.. Dengan cara yg akan aku tunjukkan nie.. korang boleh download dari mana2 playlist pun.. Aku sajer je nak berkongsi ilmu nie sbb aku suka download2 nie.. dan ilmu nie aku dpt dr kengkawan aku jugak.. dan aku rasa aku patut kongsi dgn kengkawan yg belum menggunakannya..

Software yg aku maksudkan ialah Internet Download Manager (IDM).. kengkawan kene download laa dulu dari internet..



Internet Download Manager atau biasa disebut dengan IDM, merupakan suatu alat untuk menaikan kecepatan download sampai 5x lipat. IDM Versi 5.17 merupakan versi terbaru, dan pada versi terbaru ini terdapat beberapa perbaikan dan optimasi sehingga membuat software ini semakin efektif untuk kita gunakan.

Selain meningkatkan kecepatan, IDM juga dapat menunda dan melanjutkan kembali file yg sedang didownload tanpa merusak file tersebut. Jadi mengurangi kesalahan/error yg terjadi masa mendownload, yg disebabkan oleh ke tidak stabilan koneksi.

jadi kalau berminat bolehlah Download kat Sini

AMARAN: PASTIKAN KENGKAWAN TAHU TEMPAT KENGKAWAN SAVE FILE TU..

Bila dah habis download.. korang carik laa file tu kat tempat kengkawan save tadi..

x leh bukak lgi file tu.. sbb file dlm format zip file.. bagi yg pakai winrar.. dia akk tukar dlm bentuk winrar.. mcm nih..
pastu kengkawan extract file tu.. amik extract here mcm nie..


pastu dia akan jd folder biasa dan dalam tu ader software IDM tadi.. dan korang boleh install mcm biasa..

Habis jer instal.. restart laa pc kengkawan tu dulu.. pastu nnt kalau kengkawan masuk youtube dia akan kuar icon cmnee

Kalau kat playlist list plk dia akan kuar cmnee (blog saper laa nie jadi mangsa aku) hahaha (rock)


pastu kengkawan klik je kat icon download this audio tu.. pastu start.. senang n cepat..

selamat mencuba...


Note: kalau ader soklan yg x paham bolehlaa tanya kat comment ekk.. kalau nak software pun muleh.. mintak jer.. kalau ader aku bagi.. hehehehe selamat mendownload tampa batasan..





Tuesday, August 4, 2009

Hello Sayang...

0 comments
Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....

Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...

Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi
kete Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...

Note: Ade ke org cmtu ekk?

Monday, August 3, 2009

Fantasi Pemandu Teksi

0 comments
Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan... Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??"



Feddy tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya... saya selalu berfantasi....maaf ya... saya sangat ingin mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik... tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single" kata Nurse...

Feddy gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... Feddy terus mencium nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi feddy menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah berkahwin".

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata...

"Sudahlah encik... tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan... Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam"

Note: jangan gatal ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LeNgGaNgKaNgkuNg Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template