Thursday, August 6, 2009

Cara mudah Untuk Download lagu,Video dan aper sajer



Assalamualaikum kengkawan yg budiman.. arini aku tetiba jer nak berkongsi ilmu dgn korang semua.. yang mana dah tau tu.. x pe lah.. aku cuma nak berkongsi dengan kengkawan yg belum tahu mcmmana nak Mendownload lagu,video, atau aper2 sajer yang korang nak.. mmg boleh kalau korang nak download dgn cara biasa.. tapi agak terhad laa sikit.. ader sesetengah jer yg boleh download.. Dengan cara yg akan aku tunjukkan nie.. korang boleh download dari mana2 playlist pun.. Aku sajer je nak berkongsi ilmu nie sbb aku suka download2 nie.. dan ilmu nie aku dpt dr kengkawan aku jugak.. dan aku rasa aku patut kongsi dgn kengkawan yg belum menggunakannya..

Software yg aku maksudkan ialah Internet Download Manager (IDM).. kengkawan kene download laa dulu dari internet..



Internet Download Manager atau biasa disebut dengan IDM, merupakan suatu alat untuk menaikan kecepatan download sampai 5x lipat. IDM Versi 5.17 merupakan versi terbaru, dan pada versi terbaru ini terdapat beberapa perbaikan dan optimasi sehingga membuat software ini semakin efektif untuk kita gunakan.

Selain meningkatkan kecepatan, IDM juga dapat menunda dan melanjutkan kembali file yg sedang didownload tanpa merusak file tersebut. Jadi mengurangi kesalahan/error yg terjadi masa mendownload, yg disebabkan oleh ke tidak stabilan koneksi.

jadi kalau berminat bolehlah Download kat Sini

AMARAN: PASTIKAN KENGKAWAN TAHU TEMPAT KENGKAWAN SAVE FILE TU..

Bila dah habis download.. korang carik laa file tu kat tempat kengkawan save tadi..

x leh bukak lgi file tu.. sbb file dlm format zip file.. bagi yg pakai winrar.. dia akk tukar dlm bentuk winrar.. mcm nih..
pastu kengkawan extract file tu.. amik extract here mcm nie..


pastu dia akan jd folder biasa dan dalam tu ader software IDM tadi.. dan korang boleh install mcm biasa..

Habis jer instal.. restart laa pc kengkawan tu dulu.. pastu nnt kalau kengkawan masuk youtube dia akan kuar icon cmnee

Kalau kat playlist list plk dia akan kuar cmnee (blog saper laa nie jadi mangsa aku) hahaha (rock)


pastu kengkawan klik je kat icon download this audio tu.. pastu start.. senang n cepat..

selamat mencuba...


Note: kalau ader soklan yg x paham bolehlaa tanya kat comment ekk.. kalau nak software pun muleh.. mintak jer.. kalau ader aku bagi.. hehehehe selamat mendownload tampa batasan..





1 comments:

imHepPie on August 7, 2009 at 2:50 PM said...

thanx misz kangkung 4 da great info...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LeNgGaNgKaNgkuNg Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template